i0 naplo  motto3  i0 server  i0 face  i0 youtube 

 
 
"Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" (Zsolt 103,2)

41 mappában 976 kép talalható.


1. Nyeremény pizzázás

Még szeptemberben rendezték meg a közlekedésbiztonsági vetélkedõt, ahol 7.és 8. osztályos csapataink 30.000 Ft-os Decathlon utalványt és a Chicago Pub által felajánlott 20.000 Ft-os pizza utalványt nyertek. Nehéz volt összehangolni, hogy mindenki ott legyen, de a mai utolsó tanítási napon végre eljutottunk. Egy laza kora délutánt töltöttünk együtt, jókat beszélgettünk. Köszönjük szépen a lehetõséget a szervezõknek és a felajánlónak is!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.12.19
[2 db kép]


2. Mikulás napi foci és zsinórlabda bajnokság

Idén is lezajlott a Mikulás napi foci és zsinórlabda bajnokság. A vírushelyzet miatt azonban megint csak osztályon belül játszottak a gyerekek. Az osztályok közötti bajnokságok megint sajnos elmaradtak,de talán majd jövõre sikerül már hagyományos módon megrendezni. A hangulatot a zene és a jó kedv szolgáltatta és a Mikuláshoz illõ kiegészítõk.

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.12.19
[8 db kép]


3. Tartós élelmiszer adomány

Az iskola ebben az évben is bõségesen kivette a részét a különbözõ adománygyûjtésekben. Közel 300 karácsonyi csomagot juttattunk el a kárpátaljai református gyülekezet gyermekeinek. A Magyar Református Szeretetszolgálat tartós élelmiszergyújtésében is jelentõs mennyiségû doboz gyûlt össze, melyet a Szeretetszolgálat munkatársai juttatnak el a rászorulóknak.

Szöveg:Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.12.17
[13 db kép]


4. Osztálycímer - 4.b

A 4. b osztály rajz órán, csoport munkában megvalósította az osztály címerét, a rájuk legjellemzõbb tulajdonságok alapján, közös elképzeléseik szerint.

Szöveg:Gazda Rudolf;
Fényképezte:Gazda Rudolf;
2021.12.17
[7 db kép]


5. Speciális Olimpia elõadás

Nyár végén rendezték meg a nyári Speciális Olimpiai Játékokat városunkban fogyatékkal élõk számára. Iskolánkból is volt 23 fõ önkéntes, akik segítették a versenyzõket. Voith Petra, aki 15 éve dolgozik a speciális olimpia munkatársaként, eljött elõadást tartani. Közel 5000 fogyatékkal élõ sportolójuk van, akik olimpiára, Európa-, és Világbajnokságokra járnak. Az elõadás a gyerekek bevonásával történt. Sok érdekes információt tudtunk meg a fogyatékkal élõkrõl, életükrõl, sportjukról. Egy olyan világot mutatott meg nekünk, mely bizony nem mindennapi, nem mindennapi hõsökkel. Négy osztálynak volt szerencséje meghallgatni az elõadást. Petra azzal zárta az elõadást, hogy jövõre is terveik vannak ide Szentesre és szeretettel várják az önkénteseket!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2021.12.15
[5 db kép]


6. Városi úszódiákolimpia

December 13-án rendezték meg a városi úszódiákolimpiát a Szentesi sportuszodában. Iskolánkat is népes csapat képviselte mind alsó, mind felsõ tagozatban. Nagyon jól szerepelt mindenki. 14 éremmel tértek haza diákjaink.Megyei versenyre is lettek továbbjutóink, hisz korcsoportonként, versenyszámonként az elsõ két helyezett jutott tovább. December 20-án Hódmezõvásárhely ad otthont a megyei diákolimpiának. Erdemények: 50 m gyors: Mészáros Kincsõ 2. (2.b) Orosz Nórinak Réka 3. (2. a) 50 m mellúszás: Hegedûs Balázs 3. (3.b) 50 m hátúszás: Várdai Béla 2. (1. b) Mészáros Kincsõ 2. (2. b) Katona-Kis Dóra 2. (4.a) Baráth Enikõ 3. (4.a) 100 m gyorsúszás: Nagy Péter 1. (8.b) 100 m mellúszás Hoffmann Hunor 1. (5.a) Inokai-Tóth Péter 2. (5.a) Olasz Gergõ 2. (7.b) 100 m hátúszás Nagy Péter 1. (8.b) Tóth Vendel 2. (7.b) 4x50 m gyors váltó 3. Csapat:Nagy Péter (8.b),Cselõtei Gergõ (8.b),Olasz Gergõ (7.b),Tóth Vendel (7.b). Gratulálunk a versenyzõknek! Továbbjutóknak nagy hajrá a megyei versenyen! Köszönjük szépen az edzõknek a segítséget, felkészítést!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.12.15
[14 db kép]


7. Városi futsal labdarúgó diákolimpia

Lezajlott a 4. korcsoportos városi futsal diákolimpia a Sportcsarnokban. 6 csapat vett részt a tornán, két csoport lett sorolva. A mi csapatunk Szegvár és Fábiánsebestyén ellen játszott. Kiss Bálint-Szegvár 3:2 Fábiánsebestyén-Kiss Bálint 6:1. Csoport másodikként kerültünk ki, így játszottunk a Klauzál csapatával. Klauzál-Kiss Bálint 4:1 Esélyünk volt a 3. hely megnyerésére, de el kellett hinnünk, hogy tudunk nyerni is a csoportmérkõzésen már elõzõleg ellenünk gyõzött Fábián ellen. Egy összeszedett, remek csapatjátékkal, szívvel-lélekkel játszott mérkõzéssel nyertünk a Fábián ellen 2:1-re.Hatalmas öröm volt! 3. helyen zártunk a diákolimpián a Klauzál (1.),Koszta (2.) után. Csapattagok: Harkai Csanád (7.b),Ladányi-Tibrik Viktor (7.a),Ökrös Zénó (6.a),Horváth Noel László (6. a), Garai Gergõ (8.b),Borbás Amand (8.b),Õze Csanád (8.a). Gratulálunk a csapatnak!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.11.19
[3 db kép]


8. SZTE Tudástár bemutató elõadás 5-8. évfolyam

November 18-án délelõtt a Szegedi Tudomány Egyetem Tudástárából érkezett két elõadó, akik a felsõ tagozatos diákok részére természettudományos bemutató foglalkozásokat tartottak. Mikroszkópok, metszetek, preparátumok és sok-sok érdekes látnivaló mellett szakszerû ismertetõt is meghallgathattak diákjaink. Köszönjük a lehetõséget!

Szöveg:Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte:Karikó-Tóth Tibor
2021.11.18
[26 db kép]


9. Családi vasárnap - 4.b

"Gyümölcsöt csinálni nem lehet, a gyümölcs terem. És minden fán pontosan olyan gyümölcs terem, amilyen az a fa." A fenti, Cseri Kálmántól származó gondolat szolgált mottóul a 4.b osztály családi vasárnapi szolgálatában. „A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hûség, szelídség, önmegtartóztatás.” Galata 5,22-23.

Szöveg:Nagypál J.
Fényképezte:Nyíri D.
2021.11.15
[7 db kép]


10. XII. Egyházi népének verseny


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.11.10
[87 db kép]


11. Önkéntesség

Iskolánk kiemelt õszi programjai közé tartozik az önkéntes munka, amellyel a 72 óra kompromisszumok nélkül egyházi rendezvényhez csatlakozunk. Idén is sokrétû tevékenységgel gazdagították és járultak hozzá csoportjaink a közjó szolgálatához. Az 1.b osztály az iskola udvarát tette szebbé "lombtalanítással". A 2. évfolyam iskolánk környezetét tette szebbé és töltötte fel az ételdobozt, ahová rászorulók járnak élelmiszer adományokért. A 3.évfolyam énekléssel vidámította fel a szíveket, de legfõképpen a konyhai dolgozókét. Az 5.a osztályból néhányan az iskolai Lego készletek ellenõrzésével és rendezésével foglalatoskodtak. A 8.b osztály szintén az ételdobozt töltötte fel nagy örömmel, amely minden nap segítséget nyújt a rászorulóknak. "Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." Mt 25,40

Szöveg:Nagypál Julianna
Fényképezte:Garai Sz. Julianna, Varga Emília, Nyíri Dániel, Molnárné Bodnár Henrietta, Nagypál Julianna, Repa Aranka
2021.10.26
[36 db kép]


12. 72 óra kompromisszumok nélkül

Mi is az a 72 óra? Immár tizedik alkalommal, október második hétvégéjén vállalkozó szellemû fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy önkéntes munkát végezzenek, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Iskolánk idén is több csoporttal kapcsolódott be az országos kezdeményezésbe. A képeken a harmadik évfolyam diákjai a konyhai dolgozóknak adnak zenés mûsort.

Szöveg:Nyíri Dániel
Fényképezte:Molnárné Bodnár Henrietta
2021.10.22
[4 db kép]


13. Az állatok világnapján a 3. évfolyammal

Az állatok világnapja alkalmából a Kecskeméti Vadaskertben jártunk a 3.a és 3.b osztállyal. Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel elõször az állatok világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának emléknapja is.  A „csillagos égbolt színházában”, a Planetáriumban a csillagokról, bolygókról és holdakról környezetismeretbõl tanult ismereteinket bõvítettük. És "természetesen" jutott idõ játékra és fagyizásra is.

Szöveg:Nyíri D.
Fényképezte:Kukoveczné Nánai Olga, Nyíri Dániel
2021.10.21
[41 db kép]


14. II. Ovis Reformáció futás


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.10.21
[71 db kép]


15. XX. Reformációi futás


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.10.21
[43 db kép]


16. Megyei mezeifutó diákolimpia

Október 14-én Hódmezõvásárhelyen került megrendezésre a megyei mezeifutó diákolimpia. Népes mezõny volt, sok remek futóval, korcsoportonként akár 60-70 gyermek is versenyzett. Iskolánkat 4 csapatunk képviselte, derekasan helytálltak,szívcel-lélekkel futottak. Egyéniben kiemelném Kozák Borkát (3. a), aki 13., Bertus Máté Tibor (6.a) 7.,Szabó Milán Dominik (5.b) 8. helyezett lett. Ez remek eredmény, hisz itt már egyrészt atléták, triatlonos gyerekek is versenyeznek. A csapateredményt a helyezések száma adja. 3. korcsoportos fiú csapatunk a dobogó 3. helyére állhatott fel! Csapattagok: Bárkai Roland (5.a) Bertók Bajnok (5.B), Bertus Máté Tibor (6.a), Ökrös Zénó (6.a), Szabó Milán Dominik (5.b). 7. helyezés :Bakó Zora (5. b), Oszlánczi Anikó Krisztina (6.a),Sebesi Fanni Lili (6.a),Szabo Kata (5.a) Szabó Litza (5. a). 9. helyezés :Hatos-Szekander Sára (3.a),Kozák Borka (3.a),Varga Anna (3.a),Végh Hanna Andrea (3.a),Õze Zselyke (4.a). 10. helyezés :Budai Albert (3.a),Gyevi-Szabó Noel (4.a),Kósa Tamás (4.a),Müller Flórián (4.a).

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.10.21
[8 db kép]


17. Városi mezeifutó diákolimpia

Az idõjárás az esõ miatt nem igazán volt kedvezõ, így 2. idõpontban került október 12-én megrendezésre a városi mezeifutó diákolimpia. Az idõjárás aznap is esõvel indult, de végül délutánra kisütött a nap,a pálya minõsége is alkalmas lett a megmérettetésre.Kevés iskola vett részt, így mondhatni "könnyebb" dolguk volt futóinknak. Szép eredmények születtek és a megyeire is több csapatunk is továbbjutott, melyet október 14-én rendeznek Hódmezõvásárhelyen. Eredmények: 1. helyezés 1. korcsoportos lány csapat (Kiss Emma, Félegyházi - Török Zorka, Mészáros Kincsõ, Horváth Lili Szonja, Gráczer Dorka) 2. helyezés 1. korcsoportos lány csapat (Báthory Adél, Pót Polli, Holman Petra, Banka Eszter, Varga Bori) 1. helyezés 1. korcsoportos fiú csapat ( Csendes Dávid, Szabados Konrád, Takács Mihály, Sarkadi - Szabó Marcell, Gutyan Szabolcs) 2. helyezett 1. korcsoportos fiú csapat (Nacsa Dénes, Bugyi Botond, Drahota- Szabó Nándor, Vincze Vajk, Török Zsombor Bálint) 2. helyezés 2. korcsoportos fiú csapat (Budai Albert, Csendes Ádám Dániel, Gyevi-Szabó Noel, Kósa Tamás, Müller Flórián) 2. helyezés 2. korcsoport lány csapat (Hatos - Szekander Sára, Kozák Borka, Õze Zselyke, Varga Anna, Végh Hanna Andrea) Egyéni 2. korcsoport fiú : 3. helyezés:Csendes Ádám Dániel (3.b) Egyéni 2. helyezés: Kozák Borka (3. a) 1. helyezés 3. korcsoport fiú csapat (Bárkai Roland, Bertók Bajnok, Bertus Máté Tibor, Ökrös Zénó, Szabó Milán Dominik) 2. helyezés 3. korcsoport lány csapat ( Bakó Zora, Oszlánczi Anikó Krisztina Sebesi Fanni Lili, Szabó Liza, Szabó Kata) Egyéni helyezés 3. korcsoport fiú : Bertus Máté Tibor 2. helyezés (6.a), Szabó Milán Dominik 3. helyezés (5.b), Sebesi Fanni Lili (6.a) egyéni 4. helyezés. 1. helyezés 4. korcsoport lány csapat (Nemes Nóra, Szalai Sára, Törõcsik Laura, Vidovenyecz Adél, Kálmán Kamilla) 3. helyezés 4. korcsoport fiú csapat (Borbás Amand, Nagy Péter, Õze Csanád, Némethy-Czakó László, Garai Gergõ) Egyéni 4. korcsoport lány: 2. helyezett :Nemes Nóra (8.b) 3. helyezett :Szalai Sára (8. b) Egyéni 4. korcsoport fiú: 4. helyezés:Némethy-Czakó László (8. a) Gratulálunk a versenyzõknek!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.10.21
[17 db kép]


18. Ökopoly vetélkedõ

Október 11-én Ökopoly vetélkedõn vettünk részt a Legrand Zrt. szervezésében 50 fõvel, iskolánkból 4.-tõl 8. évfolyamig. Öt állomáson ügyességi játékok és kvíz kérdések voltak a környezettudatosság jegyében. Sok új dolgot tanulhattunk ezáltal. A 4. helyen végeztünk, 50.000 Ft-ot nyertünk iskolánknak.

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.10.21
[12 db kép]


19. Speciális olimpia önkénteseinek elismerése

A városunkban rendezett Speciális Olimpia önkénteseiként szeptember 24-én iskolánk tanulói is elismerésben részesültek. Városunk polgármestere Szabó Zoltán, majd Lengyel Lajos a Speciális Olimpia vezetõ igazgatója is dicsérõ szavakkal köszönte meg az önkéntesek munkáját. Mindenki kapott egy oklevelet és állófogadáson vehettünk részt.

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.10.21
[2 db kép]


20. Papírgyûjtés az iskolában

Szeptember 27-28-án újra megmozdult az egész iskola, hiszen mázsaszámra hozták a gyerekek és a szüleik az összegyûjtött papírt. Rendszeresen visszajárnak volt tanítványaink, akik már rutinosan irányítják a papírok rendezését.Igaz a papír egy kicsit kevesebb, de jó hangulat volt és az esõ sem esett kivételesen. Köszönjük az aktív részvételt.

Szöveg:Négyesi Judit
Fényképezte:Csó János
2021.10.04
[2 db kép]


21. A zene világnapja - Éneklés a Kossuth téren

Október elseje az idõsek világnapja mellett a zene világnapja is. A zene ünnepén iskolánk tanulóival újra összegyûltünk a Kossuth téren, hogy közös énekléssel ünnepeljünk. A déli harangszó és a bevezetõ szavak után Draskóczy Lídia Áldást, békességet kánonjával köszöntöttük egymást és a hallgatóinkat. Az alábbi ifjúsági énekek hangoztak még el: - Blane Moris: Az Úr van itt kezdetû felelgetõs dala, - William Marion Runyan éneke következett dr. Gerzsenyi László lelkipásztor szövegével. Végül a - Hallelu-, hallelu-, hallelu-, halleluja, áldd az Urat szövegû vidám felelgetõs, ismeretlen szerzõtõl származó énekkel zártuk a programot. Az éneklés után a megszokott rend szerint, viszont a közös énekléstõl feltöltõdve folytatódott a nap.

Szöveg:Farkas Márta
Fényképezte:Csó János
2021.10.03
[7 db kép]


22. Családi vasárnap - 5.a, A teremtés hete

Az október 3-i családi vasárnapon az 5.a osztály tanulói szolgáltak a családi vasárnapon. Témájuk a Teremtés hete volt. A magyarországi keresztyének idén szeptember 26. és október 3. között ünneplik a Teremtés hetét – a kezdeményezéssel a teremtett világ védelmének és az emberi felelõsségvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet 2009 óta. Idén a nemzetközi teremtés ünnepének témája: „Otthon mindenkinek? Isten oikoszának megújítása”. Diákjaink mûsorukban megemlékeztek a teremtés napjairól és a létfontosságú vízrõl. A kivetítõn néhány általuk megfogalmazott jó tanács volt olvasható a környezetünk védelmével kapcsolatban: Légy környezettudatos - Ha otthon nem szemetelsz, akkor az iskolában és máshol se tedd! Jobban fogod magad érezni! Vigyázz a környezetedre!Szedd össze magad és mások után is a szemetet! Ne folyasd feleslegesen a vizet! Ne tépkedd a növények leveleit, mert oxigént termelnek nekünk! Ne okozz kárt a természetben! Gyûjtsd szelektíven a szemetet!

Szöveg:Nagypál Julianna
Fényképezte:Nyíri Dániel és Nagypál Julianna
2021.10.03
[5 db kép]


23. Túra Salgó várába

Egy vártúra képekben...

Szöveg:Pólya S.
Fényképezte:Pólya S.
2021.10.03
[9 db kép]


24. 24. Szentes-Csongrád g-Át futás

Szeptember 18-án került megrendezésre a g-Át futás Szentes-Csongrád között.Remek idõnk volt, bár a szél éppen szembe fújt, és nem is kicsit. Iskolánkból 9 tanuló vett részt és kiválóan teljesítette a 7,5 km-es távot. 6 tanuló dobogóra futott fel. Eredmények: Abszolút 3.,korcsoport 1.:Némethy-Czakó László (8.a) 1. Szabó Milán (5.b) 1. Szalai Sára (8.b) 1. Kálmán Kamilla (7.a) 1. Szabó Liza (5. a) 2. Szabó Kata (5. a) 4. Õze Csanád (8.a) 5. Borbás Amand (8.b) Abszolút és Korosztályos 1. Dósai-Molnár Szilvia Madarász Iván (4.a) is sikeresen teljesítette a távot. Gratulálunk a versenyzõknek!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik, Dósai-Molnár Szilvia
2021.09.25
[13 db kép]


25. Sikeres véradás a Kiss Bálintban

A Vöröskereszt és a Kiss Bálint Református Általános Iskola megrendezte az idei tanév elsõ Kiss Bálintos véradását. A felhívásra összesen 23 fõ jelent meg, s véradásával segítette mások gyógyulását. Köszönjük a szentesi Vérközpont munkatársainak szakszerû és figyelmes munkáját, a helyszín elõkészítése kapcsán a kollégák közremûködését! A segítség a vérünkben van!

Szöveg:Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte:Csó János és Gazda Rudolf
2021.09.22
[8 db kép]


26. Közlekedésbiztonsági vetélkedõ

Iskolánk két csapata egy 7. egy 8. osztályos is részt vett a HRSE által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedõn. Elsõsegély, KRESZ ügyességi kerékpáros akadálypálya és KRESZ kerékpáros pálya volt a feladatok között. Iskolánk csapatai kitûnõen vették az akadályokat és több helyezést is hoztak iskolánknak. Utalványokat nyertek. Egyéni versenyben lányok között Törõcsik Laura (7.b)2.helyezést ért el. Egyéni versenyben fiúk között Õze Csanád 2. (8.a),Losonczi Bence 3.(7. b) helyezett lett. 7. osztályos csapatunk 2., 8. osztályos csapatunk 1. helyezést ért el. Iskolánk diákjai hozták el a legtöbb eredményt! További tagok: Bakó Gergõ (7. a), Piti Péter Pál (7.a),Pintér Zoltán (7.a),Boros Anna (8. b), Szalai Sára (8.b),Garai Gergõ (8. b), Nagy Péter (8.a).

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Négyesi Judit, Dósai-Molnár Szilvia
2021.09.21
[7 db kép]


27. Birkózás

Egyesületünk (Dr. Papp László Birkózó Egyesület) rendezhette meg a Kelet-Magyarországi régió diákolimpiáját. A versenyre 177 induló mérlegelt, diák I és diák II korosztályban. A verseny tétje a döntõbe jutás volt, a gyerekek egész nyáron készültek a megmérettetésre, volt aki egymás után négy edzõtáborban is részt vett. Ennek is köszönhetõen hét érmet nyertek a versenyzõk és lehetnek ott a döntõben. A Kis Bálint Református Általános Iskola diákjai a következõ eredményeket érték el: 2. helyezett Nagy Dávid (5.b) 3. helyezett Dóczi Gergõ (5.b) Mata Ferenc (6. b) kezdõ versenyzõként sajnos nem ért el helyezést, de maximális erõbedobással küzdött.

Szöveg:Mazula Erik
Fényképezte:Mazula Erik
2021.09.21
[2 db kép]


28. Speciális olimpia iskolánkban

Iskolánk is egyik helyszíne volt a speciális olimpia versenyeinek. A MATP mozgásélmény volt a versenyszám, melyen iskolánk tanulói is, mint önkéntesek segítették a fogyatékkal élõ versenyzõket. 22 fõ iskolánk diákja, 2 fõ volt tanítványunk és egy szülõ volt a segítõ a programok lebonyolításában. A versenyszámok számunkra egyszerûnek tûnõ feladatok voltak, de a versenyzõk bizony sokat készülnek ezekre a sportversenyekre. Jó érzéssel töltött el minket, hogy segíthettünk,együtt örülhettünk, tapsolhattunk a versenyzõkkel. Egy más szemüveggel tekintettünk erre a jeles napra. Köszönjük szépen a segítõk lelkes munkáját!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.09.16
[11 db kép]


29. Fáklyás futás a Speciális olimpia jegyében

Idén városunkban került megrendezésre a fogyatékkal élõk számára a Speciális olimpia. Iskolánkat képviselték diákok, szülõk, kollégák is a Fáklyás futáson. Ki futva, ki kerékpárral teljesítette a 45 perces tiszteletkört. Ezúton is köszönjük a résztvevõknek, hogy velünk tartottak e neves eseményen!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.08.30
[14 db kép]


30. Évnyitó 2021

A Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói számára is véget ér a vakáció. Augusztus 29-én, vasárnap délelõtt 10 órától tartották az ünnepi tanévnyitó istentiszteletet a Református Nagytemplomban. Nagytiszteletû Fehér Csaba lelkész úr bevezetõ szavai után Nagytiszteletû Gilicze Andrásné Igehirdetése következett, melyben a diákokhoz és szülõkhöz is szólva kiemelte: az igazi tanító számunkra Jézus, valamint a Biblia igazságait senki nem írhatja fölül. A tanévnyitó istentisztelet az ünnepséggel folytatódott tovább. Az elsõ osztályba lépõ új kissbálintos diákokat a hagyományoknak megfelelõen az ötödikes tanulók avatták fel, átadva nekik az iskolai nyakkendõt. Ezt követõen Kukovecz Kata mondott verset az elsõsök nevében, majd a másodikosok szívmelengetõ mûsora következett, melyben "lájkolták" a tanévnyitót, és az iskoláról énekeltek. A mûsort Szöllõsi-Lukács Adrienn, Varga Emília, Baranyiné Kósa Ágnes és Czibulya Anita állította össze és tanította be. Karikó-Tóth Tibor igazgató úr beszédében a "reménység" volt a kulcsszó, bízva abban, hogy ez a tanév problémamentesen telik majd el. Az iskola szakmai életében történt változásról is beszámolt: Dr. Mokbelné Dr. Bacsa Éva igazgatóhelyettes 25 év után átadta a stafétabotot Tomcsányiné Lucz Szilvia tanárnõnek. Elhangzott az is, hogy Dr. Mokbelné Dr. Bacsa Éva kiemelkedõ szakmai munkájának elismeréseként a Tiszántúli Egyházkerület Vezetõségének döntése értelmében a Tiszántúli Egyházkerület Pedagógiai Díja elismerésben részesül. A díj hivatalos átadására az Egyházkerület évi Közgyûlésén kerül majd sor. A tanévnyitó ünnepi istentisztelet a Himnusz eléneklése után áldásvétellel zárult.

Szöveg:Tomcsányiné Lucz Szilvia
Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.08.29
[133 db kép]


31. Évzáró 2021


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.06.16
[65 db kép]


32. Sportos délelõtt az 5-6. osztályban

Az 5-6. évfolyamon egy órában különbözõ állomásokon voltak játékos feladatok az udvaron és a tornateremben. Csocsó, szkander, foci, amõba, bombázó, 4 udvaros kiütõ játékok voltak, melyeken mérkõzhettek a gyerekek, s mely elsõsorban élményközpintú volt. A 2. órában a Gödör volt a bázis. "Fuss az egészségedért" futóversenyt rendeztünk, melyen egy 700 m-es kört kellett futniuk a diákoknak. Mindenki becsülettel, jó hangulatban teljesítette a távot. A lányok és fiúk versenyében az elsõ három helyezett éremdíjazásban részesült. Eredmények: 5-6.osztályos lányok: 1. Törõcsik Laura (6.b) 2.Tóth Emese (6. b) 3. Udvardi Luca (6.a) 5-6.osztályos fiúk 1. Bertus Máté (5.a) 2. Farkas Zalán (5.a) 3. Körmendi Huba (5.b)

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.06.15
[17 db kép]


33. Mozgásos modulnapok

A mozgásos modulnapon drótszamárra pattantunk minden osztállyal. Meghódítottuk a gátat és Magyartés környékét is. A 7.a osztállyal 23 km-t is pedáloztunk. A 6. a osztállyal kicsit gimnasztikusabb vidékre merészkedtünk.Elõvettük az erõnket, kreativitásunkat és remek "gúlákat" építettünk. Remekül szórakoztunk.

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.06.15
[19 db kép]


34. Ballagás 2021


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.06.12
[41 db kép]


35. Konfirmáció 2021

Nagy örömünkre a mai napon 43 diák tett konfirmációi fogadalmat a pünkösdi ünnepi istentiszteleten. Fehér Csaba lelkipásztor igehirdetése után Dr. Csikai Miklós a gyülekezet fõgondnoka és Karikó-Tóth Tibor, az iskola igazgatója köszöntötte a konfirmandusokat. A lelkész úr áldása után a frissen konfirmált diákok a fögondnok úr vezetésével vettek részt az elsõ úrvacsorájukon. Az alkalmon közremûködött az iskola tanári kórusa és Andor Csilla.


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.05.23
[86 db kép]


36. Kötélhúzás a délutáni napköziben

A juharcserje elültetése után a még megmaradt energiákat egy jó kis kötélhúzásra tartogatták a napközisek.

Szöveg:Repa Aranka
Fényképezte:Repa Aranka
2021.04.26
[8 db kép]


37. Juharcserje ültetés a Föld Napján

A Föld napja alkalmából egy juharcserjét ültettek a 2. osztályosok az udvar egy nagy dézsájába. Reméljük szépen megerõsödik majd a facsemete.

Szöveg:Repa Aranka
Fényképezte:Repa Aranka
2021.04.26
[23 db kép]


38. A szabadságharcra emlékezve

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hõseire emlékezve ünnepi díszbe öltözött az iskola is. Bár a folyosók csöndesek, de még az online tanításra való átállás elõtt megteltek a faliújságok, szorgos kezek dekorálták az ablakokat, folyosókat. Ezzel a kis ünnepi összeállítással is tisztelgünk a hõsök áldott emlékezete elõtt.

Szöveg: Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte: Karikó-Tóth Tibor
2021.03.17
[32 db kép]


39. XIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Az idei verseny elsõ, iskolai fordulóját 2021. február 24-én írták a gyerekek. Az iskolánkból tíz 5. osztályos vállalta a komoly feladatot. Mindannyian gondosan, nagy figyelemmel oldották meg a csöppet sem könnyû és hosszú feladatlapot. Az online forduló nagy kihívása volt a gépelés. Nagy örömöt okozott, hogy két diák is továbbjutott az áprilisi 2. fordulóba: Bakai Lilla és Sipos Adél. Szeretettel gratulálunk nekik és minden versenyzõnek, valamint további eredményes gyakorlást és versenyzést kívánunk a következõ, áprilisi fordulóhoz! Felkészítõ tanáruk: Farkas Márta

Szöveg: Farkas Márta
Fényképezte: Farkas Márta
2021.03.16
[3 db kép]


40. Megérkezett a tavasz

Házi medvénk nem lévén sajnos csak a külsõ információkra támaszkodhattunk a tavasz beköszöntét illetõen. Hogy az állat- és egyéb kertekben felbukkanó Micimackó variánsok visszatértek-e barlangjukba nem tudjuk, de a mi folyosóink dekorációiban igenis megérkezett a tavasz és a közelgõ húsvét ígérete. Reménykedünk abban, hogy a természet megújulásával együtt lassan eljön annak az ideje is, hogy nem csak képes beszámolókban adhatjuk hírül az elkészült munkák szépségét, hanem személyesen is lesz alkalom ezen remekmûvek megcsodálására.

Szöveg:Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte:Karikó-Tóth Tibor
2021.03.02
[42 db kép]


41. Mikulás napi foci és zsinórlabda

Idén nem tudtam megszervezni a már hagyománnyá vált osztályok közötti Mikulás focit a fiúknak és zsinórlabda bajnokságot a lányoknak. Rendhagyó módon zene kíséretében, jó hangulatban töltöttük el a testneveles órát osztályon belüli játékkal megfûszerezve. A fiúk fociztak, a lányok zsinórlabdáztak és a Mikulás kellék sem maradhatott el!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.01.03
[23 db kép]


We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.