i0 naplo  motto3  i0 server  i0 face  i0 youtube

ÁHÍTAT: 34     ÜGYELET:
TINI MAI IGE      
"Én vagyok az az élõ kenyér, amely a mennybõl szállt le." (Jn 6,51)

22 mappában 570 kép talalható.


1. Papírgyûjtés az iskolában

Szeptember 27-28-án újra megmozdult az egész iskola, hiszen mázsaszámra hozták a gyerekek és a szüleik az összegyûjtött papírt. Rendszeresen visszajárnak volt tanítványaink, akik már rutinosan irányítják a papírok rendezését.Igaz a papír egy kicsit kevesebb, de jó hangulat volt és az esõ sem esett kivételesen. Köszönjük az aktív részvételt.

Szöveg:Négyesi Judit
Fényképezte:Csó János
2021.10.04
[2 db kép]


2. A zene világnapja - Éneklés a Kossuth téren

Október elseje az idõsek világnapja mellett a zene világnapja is. A zene ünnepén iskolánk tanulóival újra összegyûltünk a Kossuth téren, hogy közös énekléssel ünnepeljünk. A déli harangszó és a bevezetõ szavak után Draskóczy Lídia Áldást, békességet kánonjával köszöntöttük egymást és a hallgatóinkat. Az alábbi ifjúsági énekek hangoztak még el: - Blane Moris: Az Úr van itt kezdetû felelgetõs dala, - William Marion Runyan éneke következett dr. Gerzsenyi László lelkipásztor szövegével. Végül a - Hallelu-, hallelu-, hallelu-, halleluja, áldd az Urat szövegû vidám felelgetõs, ismeretlen szerzõtõl származó énekkel zártuk a programot. Az éneklés után a megszokott rend szerint, viszont a közös énekléstõl feltöltõdve folytatódott a nap.

Szöveg:Farkas Márta
Fényképezte:Csó János
2021.10.03
[7 db kép]


3. Családi vasárnap - 5.a, A teremtés hete

Az október 3-i családi vasárnapon az 5.a osztály tanulói szolgáltak a családi vasárnapon. Témájuk a Teremtés hete volt. A magyarországi keresztyének idén szeptember 26. és október 3. között ünneplik a Teremtés hetét – a kezdeményezéssel a teremtett világ védelmének és az emberi felelõsségvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet 2009 óta. Idén a nemzetközi teremtés ünnepének témája: „Otthon mindenkinek? Isten oikoszának megújítása”. Diákjaink mûsorukban megemlékeztek a teremtés napjairól és a létfontosságú vízrõl. A kivetítõn néhány általuk megfogalmazott jó tanács volt olvasható a környezetünk védelmével kapcsolatban: Légy környezettudatos - Ha otthon nem szemetelsz, akkor az iskolában és máshol se tedd! Jobban fogod magad érezni! Vigyázz a környezetedre!Szedd össze magad és mások után is a szemetet! Ne folyasd feleslegesen a vizet! Ne tépkedd a növények leveleit, mert oxigént termelnek nekünk! Ne okozz kárt a természetben! Gyûjtsd szelektíven a szemetet!

Szöveg:Nagypál Julianna
Fényképezte:Nyíri Dániel és Nagypál Julianna
2021.10.03
[5 db kép]


4. Túra Salgó várába

Egy vártúra képekben...

Szöveg:Pólya S.
Fényképezte:Pólya S.
2021.10.03
[9 db kép]


5. 24. Szentes-Csongrád g-Át futás

Szeptember 18-án került megrendezésre a g-Át futás Szentes-Csongrád között.Remek idõnk volt, bár a szél éppen szembe fújt, és nem is kicsit. Iskolánkból 9 tanuló vett részt és kiválóan teljesítette a 7,5 km-es távot. 6 tanuló dobogóra futott fel. Eredmények: Abszolút 3.,korcsoport 1.:Némethy-Czakó László (8.a) 1. Szabó Milán (5.b) 1. Szalai Sára (8.b) 1. Kálmán Kamilla (7.a) 1. Szabó Liza (5. a) 2. Szabó Kata (5. a) 4. Õze Csanád (8.a) 5. Borbás Amand (8.b) Abszolút és Korosztályos 1. Dósai-Molnár Szilvia Madarász Iván (4.a) is sikeresen teljesítette a távot. Gratulálunk a versenyzõknek!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Szentesi Gyors, Szentesi Mozaik, Dósai-Molnár Szilvia
2021.09.25
[13 db kép]


6. Sikeres véradás a Kiss Bálintban

A Vöröskereszt és a Kiss Bálint Református Általános Iskola megrendezte az idei tanév elsõ Kiss Bálintos véradását. A felhívásra összesen 23 fõ jelent meg, s véradásával segítette mások gyógyulását. Köszönjük a szentesi Vérközpont munkatársainak szakszerû és figyelmes munkáját, a helyszín elõkészítése kapcsán a kollégák közremûködését! A segítség a vérünkben van!

Szöveg:Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte:Csó János és Gazda Rudolf
2021.09.22
[8 db kép]


7. Közlekedésbiztonsági vetélkedõ

Iskolánk két csapata egy 7. egy 8. osztályos is részt vett a HRSE által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedõn. Elsõsegély, KRESZ ügyességi kerékpáros akadálypálya és KRESZ kerékpáros pálya volt a feladatok között. Iskolánk csapatai kitûnõen vették az akadályokat és több helyezést is hoztak iskolánknak. Utalványokat nyertek. Egyéni versenyben lányok között Törõcsik Laura (7.b)2.helyezést ért el. Egyéni versenyben fiúk között Õze Csanád 2. (8.a),Losonczi Bence 3.(7. b) helyezett lett. 7. osztályos csapatunk 2., 8. osztályos csapatunk 1. helyezést ért el. Iskolánk diákjai hozták el a legtöbb eredményt! További tagok: Bakó Gergõ (7. a), Piti Péter Pál (7.a),Pintér Zoltán (7.a),Boros Anna (8. b), Szalai Sára (8.b),Garai Gergõ (8. b), Nagy Péter (8.a).

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Négyesi Judit, Dósai-Molnár Szilvia
2021.09.21
[7 db kép]


8. Birkózás

Egyesületünk (Dr. Papp László Birkózó Egyesület) rendezhette meg a Kelet-Magyarországi régió diákolimpiáját. A versenyre 177 induló mérlegelt, diák I és diák II korosztályban. A verseny tétje a döntõbe jutás volt, a gyerekek egész nyáron készültek a megmérettetésre, volt aki egymás után négy edzõtáborban is részt vett. Ennek is köszönhetõen hét érmet nyertek a versenyzõk és lehetnek ott a döntõben. A Kis Bálint Református Általános Iskola diákjai a következõ eredményeket érték el: 2. helyezett Nagy Dávid (5.b) 3. helyezett Dóczi Gergõ (5.b) Mata Ferenc (6. b) kezdõ versenyzõként sajnos nem ért el helyezést, de maximális erõbedobással küzdött.

Szöveg:Mazula Erik
Fényképezte:Mazula Erik
2021.09.21
[2 db kép]


9. Speciális olimpia iskolánkban

Iskolánk is egyik helyszíne volt a speciális olimpia versenyeinek. A MATP mozgásélmény volt a versenyszám, melyen iskolánk tanulói is, mint önkéntesek segítették a fogyatékkal élõ versenyzõket. 22 fõ iskolánk diákja, 2 fõ volt tanítványunk és egy szülõ volt a segítõ a programok lebonyolításában. A versenyszámok számunkra egyszerûnek tûnõ feladatok voltak, de a versenyzõk bizony sokat készülnek ezekre a sportversenyekre. Jó érzéssel töltött el minket, hogy segíthettünk,együtt örülhettünk, tapsolhattunk a versenyzõkkel. Egy más szemüveggel tekintettünk erre a jeles napra. Köszönjük szépen a segítõk lelkes munkáját!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.09.16
[11 db kép]


10. Fáklyás futás a Speciális olimpia jegyében

Idén városunkban került megrendezésre a fogyatékkal élõk számára a Speciális olimpia. Iskolánkat képviselték diákok, szülõk, kollégák is a Fáklyás futáson. Ki futva, ki kerékpárral teljesítette a 45 perces tiszteletkört. Ezúton is köszönjük a résztvevõknek, hogy velünk tartottak e neves eseményen!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.08.30
[14 db kép]


11. Évnyitó 2021

A Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói számára is véget ér a vakáció. Augusztus 29-én, vasárnap délelõtt 10 órától tartották az ünnepi tanévnyitó istentiszteletet a Református Nagytemplomban. Nagytiszteletû Fehér Csaba lelkész úr bevezetõ szavai után Nagytiszteletû Gilicze Andrásné Igehirdetése következett, melyben a diákokhoz és szülõkhöz is szólva kiemelte: az igazi tanító számunkra Jézus, valamint a Biblia igazságait senki nem írhatja fölül. A tanévnyitó istentisztelet az ünnepséggel folytatódott tovább. Az elsõ osztályba lépõ új kissbálintos diákokat a hagyományoknak megfelelõen az ötödikes tanulók avatták fel, átadva nekik az iskolai nyakkendõt. Ezt követõen Kukovecz Kata mondott verset az elsõsök nevében, majd a másodikosok szívmelengetõ mûsora következett, melyben "lájkolták" a tanévnyitót, és az iskoláról énekeltek. A mûsort Szöllõsi-Lukács Adrienn, Varga Emília, Baranyiné Kósa Ágnes és Czibulya Anita állította össze és tanította be. Karikó-Tóth Tibor igazgató úr beszédében a "reménység" volt a kulcsszó, bízva abban, hogy ez a tanév problémamentesen telik majd el. Az iskola szakmai életében történt változásról is beszámolt: Dr. Mokbelné Dr. Bacsa Éva igazgatóhelyettes 25 év után átadta a stafétabotot Tomcsányiné Lucz Szilvia tanárnõnek. Elhangzott az is, hogy Dr. Mokbelné Dr. Bacsa Éva kiemelkedõ szakmai munkájának elismeréseként a Tiszántúli Egyházkerület Vezetõségének döntése értelmében a Tiszántúli Egyházkerület Pedagógiai Díja elismerésben részesül. A díj hivatalos átadására az Egyházkerület évi Közgyûlésén kerül majd sor. A tanévnyitó ünnepi istentisztelet a Himnusz eléneklése után áldásvétellel zárult.

Szöveg:Tomcsányiné Lucz Szilvia
Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.08.29
[133 db kép]


12. Évzáró 2021


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.06.16
[65 db kép]


13. Sportos délelõtt az 5-6. osztályban

Az 5-6. évfolyamon egy órában különbözõ állomásokon voltak játékos feladatok az udvaron és a tornateremben. Csocsó, szkander, foci, amõba, bombázó, 4 udvaros kiütõ játékok voltak, melyeken mérkõzhettek a gyerekek, s mely elsõsorban élményközpintú volt. A 2. órában a Gödör volt a bázis. "Fuss az egészségedért" futóversenyt rendeztünk, melyen egy 700 m-es kört kellett futniuk a diákoknak. Mindenki becsülettel, jó hangulatban teljesítette a távot. A lányok és fiúk versenyében az elsõ három helyezett éremdíjazásban részesült. Eredmények: 5-6.osztályos lányok: 1. Törõcsik Laura (6.b) 2.Tóth Emese (6. b) 3. Udvardi Luca (6.a) 5-6.osztályos fiúk 1. Bertus Máté (5.a) 2. Farkas Zalán (5.a) 3. Körmendi Huba (5.b)

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.06.15
[17 db kép]


14. Mozgásos modulnapok

A mozgásos modulnapon drótszamárra pattantunk minden osztállyal. Meghódítottuk a gátat és Magyartés környékét is. A 7.a osztállyal 23 km-t is pedáloztunk. A 6. a osztállyal kicsit gimnasztikusabb vidékre merészkedtünk.Elõvettük az erõnket, kreativitásunkat és remek "gúlákat" építettünk. Remekül szórakoztunk.

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.06.15
[19 db kép]


15. Ballagás 2021


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.06.12
[41 db kép]


16. Konfirmáció 2021

Nagy örömünkre a mai napon 43 diák tett konfirmációi fogadalmat a pünkösdi ünnepi istentiszteleten. Fehér Csaba lelkipásztor igehirdetése után Dr. Csikai Miklós a gyülekezet fõgondnoka és Karikó-Tóth Tibor, az iskola igazgatója köszöntötte a konfirmandusokat. A lelkész úr áldása után a frissen konfirmált diákok a fögondnok úr vezetésével vettek részt az elsõ úrvacsorájukon. Az alkalmon közremûködött az iskola tanári kórusa és Andor Csilla.


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2021.05.23
[86 db kép]


17. Kötélhúzás a délutáni napköziben

A juharcserje elültetése után a még megmaradt energiákat egy jó kis kötélhúzásra tartogatták a napközisek.

Szöveg:Repa Aranka
Fényképezte:Repa Aranka
2021.04.26
[8 db kép]


18. Juharcserje ültetés a Föld Napján

A Föld napja alkalmából egy juharcserjét ültettek a 2. osztályosok az udvar egy nagy dézsájába. Reméljük szépen megerõsödik majd a facsemete.

Szöveg:Repa Aranka
Fényképezte:Repa Aranka
2021.04.26
[23 db kép]


19. A szabadságharcra emlékezve

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hõseire emlékezve ünnepi díszbe öltözött az iskola is. Bár a folyosók csöndesek, de még az online tanításra való átállás elõtt megteltek a faliújságok, szorgos kezek dekorálták az ablakokat, folyosókat. Ezzel a kis ünnepi összeállítással is tisztelgünk a hõsök áldott emlékezete elõtt.

Szöveg: Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte: Karikó-Tóth Tibor
2021.03.17
[32 db kép]


20. XIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Az idei verseny elsõ, iskolai fordulóját 2021. február 24-én írták a gyerekek. Az iskolánkból tíz 5. osztályos vállalta a komoly feladatot. Mindannyian gondosan, nagy figyelemmel oldották meg a csöppet sem könnyû és hosszú feladatlapot. Az online forduló nagy kihívása volt a gépelés. Nagy örömöt okozott, hogy két diák is továbbjutott az áprilisi 2. fordulóba: Bakai Lilla és Sipos Adél. Szeretettel gratulálunk nekik és minden versenyzõnek, valamint további eredményes gyakorlást és versenyzést kívánunk a következõ, áprilisi fordulóhoz! Felkészítõ tanáruk: Farkas Márta

Szöveg: Farkas Márta
Fényképezte: Farkas Márta
2021.03.16
[3 db kép]


21. Megérkezett a tavasz

Házi medvénk nem lévén sajnos csak a külsõ információkra támaszkodhattunk a tavasz beköszöntét illetõen. Hogy az állat- és egyéb kertekben felbukkanó Micimackó variánsok visszatértek-e barlangjukba nem tudjuk, de a mi folyosóink dekorációiban igenis megérkezett a tavasz és a közelgõ húsvét ígérete. Reménykedünk abban, hogy a természet megújulásával együtt lassan eljön annak az ideje is, hogy nem csak képes beszámolókban adhatjuk hírül az elkészült munkák szépségét, hanem személyesen is lesz alkalom ezen remekmûvek megcsodálására.

Szöveg:Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte:Karikó-Tóth Tibor
2021.03.02
[42 db kép]


22. Mikulás napi foci és zsinórlabda

Idén nem tudtam megszervezni a már hagyománnyá vált osztályok közötti Mikulás focit a fiúknak és zsinórlabda bajnokságot a lányoknak. Rendhagyó módon zene kíséretében, jó hangulatban töltöttük el a testneveles órát osztályon belüli játékkal megfûszerezve. A fiúk fociztak, a lányok zsinórlabdáztak és a Mikulás kellék sem maradhatott el!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2021.01.03
[23 db kép]