Kenyérprojekt

Az utolsó modul héten az 5.-6. évfolyamon a kenyér került a középpontba. Színes és gazdag programokkal készültünk erre a projektre. A gyerekek rálátást kaptak, hogyan is kerül az asztalunkra a mindennapi kenyerünk. Megismerkedtek az ökogazdálkodás rejtelmeivel, kenyérgabona fajtákkal, azok betakarításának menetével. Felidézték régmúlt idõk aratási szokásait, eszközeit és az ahhoz kapcsolódó hagyományokat. Elmélyedtek a ma már nem használatos tömeg mértékegységek világában. Izgalmas kémiai kísérletek szemtanúi voltak. Megtanulták az egészséges táplálkozás alapjait és a testedzés fontosságát. Majd a kenyérsütés folyamatával ismerkedtek meg lépésrõl lépésre, miközben sült a kenyér, arató nótákat énekeltek. Csodás illat- és ízélmény volt a friss, ropogós kenyér. Végül egy igazi péktõl ellesték a jó kovászos kenyér titkát, sõt a bátrabbak megtapasztalhatták, hogy milyen fárasztó is a dagasztás. A projektet közös énekléssel zártuk.


Szöveg: Csó Jánosné
Fényképezte: Csó Jánosné
2022.06.18